شناخت

الپاکا

ممکن است عده ای جانور جالبی به نام آلپاکا را با لاما اشتباه بگیرند، اما آلپاکا حیوانی متفاوت است. ممکن است این دو حیوان در ظاهر شبیه به هم باشند، اما آلپاکا بسیار کوچکتر از لاما است. تفاوت عمدۀ دیگر میان آلپاکا و لاما نوع کاربرد آنها برای انسان است. لاما همیشه به عنوان یک حیوان باربر استفاده شده  است، در صورتیکه آلپاکا مشخصاً برای استفاده از پشم آن پرورش داده می شود. 

آلپاکاها بصورت گله ای، در کشورهای زیادی در آمریکای جنوبی و معمولاً در ارتفاعات کوه های آند، نگهداری می شوند.

هیچ آلپاکای وحشی وجود ندارد. هر آلپاکایی به یک کشاورز تعلق دارد و کشاورزان آلپاکاها را پرورش می دهند تا پشم آنها را به پوشاک تبدیل کنند.

تنها دو گونه آلپاکا وجود دارد. آلپاکاها بیشتر از آنکه با لاماها نسبت داشته باشند به خانوادۀ شترسانان که شتر هم یکی از آنها است تعلق دارند.

قد بیشتر آلپاکاها بین 1.21 تا 1.37 متر و وزن آنها بین 48 تا حدود 84 کیلوگرم است.

به دلیل آنکه آلپاکا جانوری کاملاً اهلی است، می تواند عمر زیادی هم داشته باشد. اگر خیلی خوب از این حیوان مراقبت شود می تواند تا 20 سال یا چیزی در همین حدود عمر کند.

از نظر اقتصادی

آلپاکا ها همانند لاماها هستند و جانواران اهلی به شمار می روند، تفاوت عمده آنها بیشتر ظاهری است و گوش آلپاکا برعکس لاماها صاف است در حالی گوش لاماها همانند موز می ماند. پشم آلپاکا از پشم لاما نرمتر است و بهای مرغوب ‌ترین پشم آلپاکا نزدیک به بهای کرک کشمیر معمولی است. همانطور که مشاهده می کنید این گونه ی جانداری بسیار ارزش اقتصادی دارد. از الیاف آلپاکا برای تهیه بافتنی‌هایی همچون پتو، جوراب، کلاه، دستکش، روسری و پونچو بهره می‌گیرند. الیاف آلپاکا در پرو در ۵۲ رنگ طبیعی، در استرالیا در ۱۲ رنگ طبیعی و در ایالات متحده در ۱۶ رنگ طبیعی طبقه‌ بندی شده‌اند. در صنعت نساجی واژهٔ آلپاکا بیشتر به یک روش پارچه‌بافی اطلاق می‌شود که در اصل در آن روش در آغاز از پشم آلپاکا استفاده می‌شد. امروزه در آن روش بیشتر از پشم‌های بز مَرغُز موسوم به موهر بهره می‌گیرند


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها